برخورد جمهوری اسلامی با نوکیشان مسیحی مصداق «مسیحیکشی» است
در گزارش امسال وزارت خارجه آمریکا درباره آزادیهای مذهبی در جهان آمده است که جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۹ همچون سالهای گذشته به آزار، بازجویی، و بازداشت مسیحیان غیرارمنی و آشوریان به ویژه کسانی که به مسیحیت گرویدهاند (نوکیشان) و دیگر اقلیتهای دینی ادامه داده است.
ماری محمدی روز پنجشنبه ۲۲ خرداد در گفتگو با صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی قدمت و تجربه زیادی در سرکوب مردم ایران دارد و خوب میداند چه کار باید کرد که این خشونت از نظرها و چشمها پنهان بماند تا بتواند به سرکوب شدید خود ادامه دهد. این فعال حقوق بشر معتقد است حکومتی همچون حکومت جمهوری اسلامی برای از بین بردن نیاز به اسلحه و تانک ندارد و به راحتی با برخوردهای مختلف میتواند گروهی را که نمیخواهد به تدریج از جامعه حذف کند.
این فعال حقوق بشر، که خودش هم یکی از نوکیشان مسیحی است و پیش از این به دلیل انتخاب مسیحیت بازداشت و از ادامه تحصیل در ایران محروم شده است، میگوید، بازداشت، صدور حبسهای طولانی، اخراج از دانشگاه، تبعید به تبعیدگاههایی که از امنیت چندانی برخوردار نیستند، و ایجاد محرومیتهای اجتماعی منجر به انزوای اجتماعی و سپس انزوای اقتصادی شهروندان میشود و با بروز این برخوردها در طول زمان شاهد حذف گروههایی مانند نوکیشان مسیحی از سطح جامعه خواهیم بود که با محرومیتهای اجتماعی گسترده روبرو هستند؛ وی در ادامه میگوید «اگر نام این مسیحی کشی نیست، چه است؟»
ماری محمدی همچنین به صدای آمریکا گفت، در حال حاضر دستکم ۱۵ مسیحی در زندانهای ایران در بازداشت به سر میبرند و دستکم ۲۰ نفر دیگر که با وثیقه آزاد شدهاند منتظر برگزاری دادگاه و دریافت حکم در مراحل مختلف دادرسی هستند که در آینده نه چندان دور شاهد محکومیت این افراد و انتقال آنها به زندان خواهیم بود.
با این حال به گفته این نوکیش مسیحی، در رابطه با تعداد بازداشتها و محکومیتهای صادر شده برای مسیحیان و نوکیشان مسیحی در ایران قطعن اطلاعات در دسترس نیست و آن چیزی که در رسانه مطرح میشود با آماری که در واقعیت است تفاوت دارد یعنی واقعیت وحشتناکتر از چیزی است که در رسانه نمایش داده میشود.
در گزارش موسسه «درهای باز» که چهارشنبه ۱۵ ژانویه (۲۵ دیماه) منتشر شد، در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۶۰ میلیون مسیحی در سرتاسر جهان مورد تعقیب و اذیت قرار گرفتهاند. بر اساس این گزارش ایران با قرار گرفتن در رتبه نهم همچنان در فهرست کشورهایی قرار دارد که در آنجا مسیحیان مورد بیشترین اذیت و آزار و سرکوب قرار دارند.
خانم محمدی میگوید: «ما در حال حاضر نیاز به همراهی و حمایت افکار عمومی را داریم تا جمهوری اسلامی را مجبور کند در برخوردهای خود با جامعه نوکیشان مسیحی تجدیدنظر کند.»
نظرات
ارسال یک نظر