سم براون بک: در ایران ۱۰۹ عضو اقلیت‌های دینی در زندان هستند

«سم براون بک» نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهبی در جهان نیز در مراسم رونمایی از گزارش سالانه آزادی مذهبی درباره ایران گفت: در ایران ۱۰۹ عضو اقلیت دینی در زندان هستند و جرم‌شان فقط عضویت در اقلیت دینی و باور مذهبی آن‌ها است. حتی شماری را سال گذشته به همین اتهام اعدام کردند.


مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده در یک کنفرانس خبری که روز چهارشنبه ۲۱ خرداد در وزارت خارجه آمریکا برگزار شد با اشاره به وضعیت آزادی مذهبی در جهان گفت: «گزارش آزادی مذهبی امسال نشان می‌دهد هرچند گام‌های بزرگی برداشته شده است، ولی هنوز نقاط تاریکی هم در بخش‌های مختلف جهان وجود دارد. … در نیجریه، داعش و بوکو حرام همچنان به حملات‌شان علیه مسلمانان و مسیحیان ادامه می‌دهند. داعش در ماه دسامبر گذشته در آن کشور ۱۰ مسیحی را سر برید. و در چین، سرکوب حکومتی علیه همه ادیان ادامه دارد و حزب کمونیست چین اکنون سازمان‌های مذهبی را مجبور می‌کند که از رهبری آن حزب تبعیت کند و … بازداشت گسترده اویغورها در شین‌جیانگ، و سرکوب تبتی‌ها و بودایی‌ها و مسیحیان همچنان ادامه دارد.»

در بخشی از این کنفرانس خبری، خبرنگاری از پمپئو پرسید «شما در پیامی در توئیتر در مورد مرگ جورج فلوید واکنش نشان دادید و حتی هشدار دادید که ایران و چین در این مورد سوءاستفاده می‌کنند ولی پیام شما، پیام وزارت خارجه، و پیام ایالات متحده به جهان در این باره چیست؟»

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ گفت:‌ «خود این پرسش بسیار نگران‌کننده است. چون پرسش شما این پیش‌زمینه را در مورد تساوی اخلاقیات بین [آمریکا و] این کشورهایی که نام بردید – کشورهایی که مردمشان را سرکوب می‌کنند، مردمشان را از بین می‌برند، بناهای دینی آن‌ها را به آتش می‌کشند، و به خبرنگارانی مثل شما اجازه نمی‌دهند که از وزیر خارجه سوال کنید – مطرح می‌کند…»

در این کنفرانس خبری همچنین سم براون بک، نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهبی در جهان، به سوالات خبرنگاران درباره این گزارش سالانه پاسخ داد. او در بخشی از سخنان خود گفت:‌ «دولت فعلی آمریکا، پرزیدنت ترامپ، و مایک پنس از حامیان جدی و اصلی آزادی ادیان هستند. ما به حمایت از آزادی ادیان در تمامی جهان ادامه داده و آن را با جدیت دنبال می‌کنیم.»

وی افزود: «در ایران ۱۰۹ عضو اقلیت‌های دینی در زندان هستند و جرم‌شان فقط عضویت در اقلیت دینی و باور مذهبی آن‌ها است. [رژیم ایران] حتی شماری از آنها را سال گذشته به همین اتهام اعدام کرد.»

وزارت خارجه آمریکا هر سال این گزارش را تنظیم و ارایه می‌کند. در این گزارش به وضعیت حقوق اقلیت‌های مذهبی در بسیاری از کشورها اشاره می‌شود.

در سال‌های گذشته نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران یکی از بخش‌های این گزارش بوده است./صدای آمریکا

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نام بزرگترین شاخه های فرقه پروتستان

اعداد مختلف در کتاب مقدس چه معنایی دارند و نشانه چه هستند؟

حکم کسی که از دین اسلام خارج شود چیست؟