وضعیت معیشتی مردم سخت‌تر شده و جامعه مُلتهب است

به گفته هادی بیگی‌نژاد نماینده ملایر در مجلس «حقوق کارگران بسیار کم است درحالی که مردم با مشکلات زیادی به ویژه در زمینه مسکن مواجه هستند که این موضوعات می‌تواند منجر به ایجاد ناامنی برای کشور شود».


گزارش‌هایی که از ایران در مورد شرایط زندگی مردم منتشر می‌شود حاکی از آن است که حتا در مقایسه با سه چهار ماه اخیر (اسفند ۱۳۹۸ و بهار ۱۳۹۹) وضعیت به مراتب سخت‌تر شده است.
گرانی‌ها از اقلام خوراکی و کرایه حمل و نقل شهری و برون شهری گرفته تا اجاره خانه سرسام‌آور شده است. در مورد اجاره خانه وضعیت آنقدر بهم ریخته است که حتا مقامات و مسئولان دولت که اغلب بحران‌ها را لاپوشانی می‌کنند را وادار کرده تا در مورد آن صحبت کنند و قول داده‌اند اجاره‌ بها را کنترل کنند هرچند که طبق معمول دردی از مردم دوا نمی‌کند.
به وضوح در شهرها شمار خیابان‌ها خواب‌ها افزایش پیدا کرده است. عده‌ای هم تن به «پشت بام خوابی» داده‌اند!
در شرایطی که کرایه خانه بین ۵۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است راه چاره برای برخی همین نوع زندگی است.
علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ تهران به روزنامه شرق گفته بود «اجاره هر شب زیر آسمان خوابیدن از ۲۵ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است».
فردین یزدانی کارشناس اقتصاد مسکن و مدیر علمی پیشین طرح مسکن اجتماعی هم بدون اعلام آمار مشخص تایید کرد «اکنون تعداد زیادی از کارگران، «پشت‌بام‌خواب» و «مغازه‌خواب» شده‌اند.
بعضی گزارش‌ها نیز حاکیست خانوارهایی تصمیم می‌گیرند با هم زیر یک سقف زندگی کنند.
این وضعیتی مردمی است که ۴۱ سال پیش از این روح‌الله خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی به آنها وعده آب و برق مجانی داد و قول داد برایشان مسکن بسازد و دنیا و آخرتشان را آباد کند.
اما آن روی سکه اوضاع متفاوت است. طبقه‌ای که نه تحریم بر روی زندگی آنها اثر دارد و نه تورم. کارگزاران حکومت و اطرافیان آنها که پیداست از درد و رنج مردم بی‌خبرند. روحانیون ارشد حکومتی و مدیران حوزه‌های علمیه و مسئولان دستگاه‌های دینی و مذهبی همواره مدام جامعه را تشویق به ساده‌ زیستی می‌کنند اما وقتی پرونده‌های فساد علنی می‌شود پای خیلی از آنها گیر است.
در یک نمونه در پرونده فساد مالی اکبر طبری معاون سابق صادق آملی لاریجانی در قوه قضاییه پای چندین روحانی دانه درشت از جمله خود آملی لاریجانی و علی‌اکبر ناطق نوری رئیس سابق دفتر بازرسی علی خامنه‌ای گیر است.
گویا وضعیت روحانیون دون پایه نیز از دیگر آحاد مردم بهتر است زیرا بذل و بخشش‌هایی که به طلاب می‌شود هرگز به کارگران نخواهد شد. به عنوان مثال چهارم تیرماه سایت «شفقنا» خبر داد که یک نیکوکار نزدیک به حوزه علمیه خراسان دو واحد آپارتمان مسکونی در راستای طرح «اسکان طلاب کم برخوردار» به آنها اهدا کرده است.
سوم تیرماه هادی بیگی‌نژاد نماینده ملایر در مجلس خطاب به وزیر کشور گفت «حقوق کارگران بسیار کم است درحالی که مردم با مشکلات زیادی به ویژه در زمینه مسکن مواجه هستند که این موضوعات می‌تواند منجر به ایجاد ناامنی برای کشور شود».
در هفته‌های اخیر باردیگر اعتصابات کارگری و اعتراضات معلمان و اقشار کم درآمد افزایش پیدا کرده و عموم مردم امیدی به آینده ندارند. نرخ دلار به ۲۰ هزار تومان رسیده که خود از عوامل افزایش قیمت‌هاست و پیداست جامعه کانون بحران شده و ملتهب است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نام بزرگترین شاخه های فرقه پروتستان

اعداد مختلف در کتاب مقدس چه معنایی دارند و نشانه چه هستند؟

حکم کسی که از دین اسلام خارج شود چیست؟