مسلمانان به عنوان گروهی مشکل آفرین در سوئد شناخته می شوند
دلایلی که برای افزایش اسلامستیزی در سوئد معرفی شده، عملیات های تروریستی است که در کشورهای اروپایی و در کشورهای دیگر توسط مسلمانان روی داده است.
به گزارش «محبت نیوز» در سالهای اخیر و با مهاجرت گسترده و ورود غیرقانونی عده زیادی از پناهجویان مسلمان به سوئد، خارجیستیزی و به ویژه اسلامستیزی در این کشور درحال افزایش است. نمود بیشتر این ستیز نیز تهدید و آسیب رساندن به مساجد در شهرهای مختلف است.
به گفته رادیو سوئد، نمونهای از این گونه رفتارها، حمله به مسجدی در کمون بِرِداِنگ در جنوب استکهلم است. در ماه نوامبر روی دیوار این مسجد نوشته شد «مرگ بر مسلمان»، چند نشان صلیب شکسته کشیده شد و ترقهای نیز به داخل آن انداخته شد که میتوانست باعث آتشسوزی در داخل مسجد شود.
اورهان کاران، مدیر انجمن اسلامی بِرِداِنگ میگوید هرگاه که از این مسیر میگذرد، نشانهای صلیب شکسته و دودی را که از ترقه ایجاد شده بود به یاد میآورد و احساس ناخوشایندی از این حادثه و رویدادهای هر روزهی این محل به او دست میدهد.
مسجد بِرِداِنگ، یک ماه پیش از این نیز از سوی افراد ناشناسی مورد تهدید قرارگرفته بود که آن را به آتش خواهندکشید. به نظر اورهان کاران، پس از نشان صلیب شکسته روی دیوار و در مسجد، تهدیدکنندهها اینک گام بلندتری برداشته و به داخل مسجد آمدهاند.
این وضعیت، ترسی را درمیان مسلمانان این منطقه و دیگر مناطق ایجادکرده است و میگویند نمیدانند حرکت بعدی چه خواهدبود.
آماری که بروُ، سازمان پیشگیری از جرایم منتشرکرده، نشان میدهد که اقدامات علیه مسلمانان به شکلهای مختلف مانند دشنام و ناسزا، تف انداختن، نامههای تهدیدآمیز و یا گذاشتن سر بریدهی خوک جلو در مساجد افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۰۰ مورد شکایت ازاین گونه رفتارهای تهدیدآمیز به پلیس داده شد که نسبت به سال ۲۰۱۲ بیش از دوبرابر بود.
آمار این گونه جرایم مربوط به سال ۲۰۱۶ در پاییز امسال منتشرخواهدشد، اما باتوجه به گزارش مساجد و مجامع اسلامی، نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش بیشتری داشته است.
کارینا یَرو از سازمان پیشگیری از جرایم بود که میگفت پلیس حمله به مسلمانان را نوعی انتقامگیری از آنها میداند.
اما بیگانهستزی و اسلامستیزی دلایل متعدی دارد که یکی از مهمترین آنها به گفتهی پروفسور مسعود کمالی، استاد و پژوهشگر جامعهشناسی، معرفی شدن مسلمانان به عنوان یک گروه مشکلآفرین در دهههای اخیر است.
نظرات
ارسال یک نظر