رشد آمار نوکیشان مسیحی ثمره سخت گیری رژیم در ایران
رشد آمار نوکیشان مسیحی ثمره سخت گیری رژیم در ایران
با نزدیک شدن به ۲۵ دسامبر و زمان برپایی جشن و سرور مسیحیان به مناسبت ولادت عیسی مسیح، سخت گیری های حکومتی بر مسیحیان ایران و نوکیشان شدت گرفته است.
به گزارش اف سی ان ان شنود مکالمات و تحت تعقیب قرار دادن نوکیشان مسیحی از جمله اقداماتی است که این روزها مایه سلب آرامش این هموطنان شده و آنان را خانه نشین کرده است.
اما به گفته سپهر یکی از نوکیشان مسیحی که در ترکیه به سر می برد، این خانه نشینی هم سران حکومت را راضی نمی کند.چون عطر پراکنده شده مسیحیت در ایران حد و مرز نمی شناسد.
سخت گیری رژیم در ترویج مسیحیت ثمره دارد
سپهر در گفتگو با اف سی ان ان از دغدغه جدید رژیم جمهوری اسلامی می گوید و این که ترویج مسیحیت با بهره گیری از شبکه های مجازی، آنان را به وحشت انداخته است.که نتیجه خانه نشین شدن نوکیشان مسیحی و مسلمانان علاقه مند به مسحیت است.
به باور این هموطن تلاش برای ملی کردن اینترنت در ایران واکنشی است که برای پیشگیری از چنین شرایطی در دست اقدام است و نشان می دهد که سران رژیم هنوز پدیده دهکده جهانی را جدی نگرفته اند.
تقویت جایگاه کلیساهای خانگی هم از نظر سپهر نمونه دیگری از ثمرات سخت گیری های حکومتی در ایران است.
او با استناد به اخباری که از گوشه و کنار کشور دریافت می کند می گوید:«دوستانم در گروه های پنج یا شش نفره در گوشه هایی دنج از مکان های عمومی دورهم جمع می شوند و کلام می خوانند و خدا را پرستش می کنند. گاهی هم به صورت دوره ای در خانه های هم جمع می شوند و در سکوت به دعا مشغول می شوند.جالب این است که با این روش ها در هر نشستی می توانند یکی دو نفر از دوستان مسلمان را هم شرکت بدهند.»
از نظر سپهر برخوردهای قهری و سختگیرانه رژیم با مسیحیان به پراکنده شدن آنان در خانه ها و جمع های صمیمی تر با مسلمانان منجر شده که خودش عامل بشارت و گسترده شدن عطر کلام در میان همه ایرانیان است.درصورتی که جمع شدن همه مسیحیان در مکان سرپوشیده کلیسا نمی توانست تا این اندازه اثرگذار باشد.
عبادت به زبان فارسی ممنوع
اقدام علیه نظام و امنیت ملی سالهاست بهانه ای برای اعمال برخوردهای قهری علیه نوکیشان مسیحی شده است و متولیان حکومت جمهوری اسلامی با این توجیه به ظاهر قانونی از برگزاری مراسم عبادت و پرستش این اقلیت ها جلوگیری می کنند.
به گزارش اف سی ان ان در ادامه این اقدامات رژیم، یکی دو سال است که برخورد با مراسم عبادت مسیحیان به زبان فارسی هدف اصلی حملات قرار گرفته است.به گونه ای که مسئولان با انواع برخوردهای قانونی و غیر قانونی در محدود کردن مسیحیان و کمرنگ شدن تاثیر برپایی مراسم عبادتی آنان تمرکز کرده اند.
اما در ماههای اخیر بخش عمده این واکنش های ناعادلانه رژیم متوجه پروتستان ها شده است.
یکی از نوکیشان مسیحی در گفتگو با اف سی ان ان دلیل این جبهه گیری حکومت بر علیه نوکیشان و مسیحیان فرقه پروتستان را رشد گرایش مسلمانان ایرانی به این فرقه می دانند.
مهتاب در این گفتگو تاکید کرد که شدت برخورد با برپایی مراسم به زبان فارسی تا جایی است که حقوق خود پروتستان ها به عنوان اقلیتی پذیرفته شده در ایران هم نادیده گرفته می شود.
به باور این هموطن نوکیش مسیحی دلیل این برخورد رژیم، اثرگذاری مراسم عبادت و پرستش این فرقه بر مسلمانان است.
نقض آشکار حقوق بشر در ایران
او که تجربه حضور چند باره مسلمانان علاقه مند در تعدادی از کلیساهای خانگی در ایران را دارد، معتقد است که همین واکنش مسلمانان در سران رژیم ایجاد وحشت کرده و آنان را به هر برخورد غیر انسانی وامیدارد.
که شنود مکالمات افراد، تعقیب آنان در رفت و آمد روزانه، جاسوسی در خصوصی ترین روابط آنان بخشی از این برخوردهاست.
مهتاب تاکید دارد که سران رژیم جمهوری اسلامی برای جبران ناموفق بودن خود در کنترل ترویج مسیحیت در ایران آشکارا حقوق بشر را نقض می کنند و از فشار افکار عمومی هم هراسی ندارند.
مهتاب ادامه می دهد:«این برخوردهای خصمانه سران رژیم جمهوری اسلامی با مسیحیت در شرایطی شدت گرفته که مسیحیان با ترویج اسلام در کشورهایشان هیچ مخالفتی نمی کنند و مسلمانان در سراسر دنیا با آسودگی خدا را عبادت می کنند و مسجد می سازند.»
اقدام یک کشیش کاتولیک برای اختصاص نمازخانه ویژه مسلمانان در کلیسای «گود شپرد» در استرالیا، از نظر این نوکیش مسیحی نمونه ای از ادعای اوست.
گزارش احمد شهید
احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل هم در گزارش خود که به بررسی چگونگی وضع حقوق بشر ایران در سال ۲۰۱۵ پرداخته به مواردی از بی عدالتی ها نسبت به اقلیت مسیحی در کشور اشاره کرده است.
محدود و ممنوع شدن ساخت و ساز کلیساها، جلوگیری از برگزاری مراسم به زبان فارسی در کلیساهای مسیحی، هدف قرار دادن رهبران کلیساهای خانگی که اغلب از دین اسلام به مسیحیت گرویده اند، بخشی از این موارد است.
در این گزارش آمده است که نوکیشان مسیحی همچنان با محدودیت در رعایت ایام ویژه آیین های خود روبرو هستند.
احمد شهید در بخشی از این گزارش به دستگیری های گسترده مسیحیان در مراسم کریسمس هم اشاره کرده است.
دراین گزارش همچنین آمده است:«طبق گزارشات آوریل ۲۰۱۴ ، مقامات به نحو فزاینده ای کلیساهایی را که دارای مجوز رسمی بوده اند بسته اند و کشیش های این کلیساها را به دلیل برگزاری نیایش به زبان فارسی و ارایه خدمات مذهبی به ایرانیانی که پیشینه مسلمانی دارند دستگیر کرده اند.مقامات به طور منظم وب سایت های مسیحی را نیز مسدود می کنند. نوکیشان مسیحی گزارش می دهند گاهی اوقات در دوره بازداشت مورد اذیت و آزار روانی و جسمی شدید از جمله تهدید به اعدام قرار گرفته اند .»
نظرات
ارسال یک نظر